Fiind ființe duale, oamenii funcționează prin intermediul unei părți conștiente (ceea ce credem că suntem, acolo unde avem acces conștient) și al unei părți inconștiente (moștenirea noastră genetică, natura noastră inconștientă, conștiința corpului fizic). Pentru a reflecta acest lucru, în Human Design folosim două seturi de calcul pentru pozițiile / amprentările planetare. Primul calcul este făcut la data exactă a nașterii (momentul în care fătul a ieșit complet din corpul mamei). Al doilea calcul este reprezentat prin poziția Soarelui și respectiv celorlalte poziții planetare cu 88 de grade în urmă pe cercul zodiacal (aproximativ 88 de zile înainte de naștere, indiferent cum s-ar fi produs aceasta – normală, cu cezariană, planificată sau nu etc.). În felul acesta, la generarea hărții vor rezulta două date de referință – una de ”Personalitate” și una de ”Design”. De aceea, în reprezentarea grafică a Mandalei vom găsi poziții planetare – 13 reprezentate cu negru și 13 reprezentate cu roșu.

2 seturi de calcule

Conștient - inconștient

Pozițiile planetare, calculate cu precizie până la nivel de bază (vezi structura unei porți), vor fi apoi transpuse în hartă, arătând aici însă doar detaliul de la nivelul unei linii:

Activare constienta-inconstienta

Activarea unei porți

Pentru pozițiile exacte ale fiecărei porți pe cercul zodiacal, click AICI. Pentru pozițiile la nivel de linie, click AICI.

Fiecare poziție planetară este transpusă în interiorul hărții activând astfel câte o poartă din interiorul unui centru energetic. O poartă are în interiorul hărții o poziție fixă. De exemplu, Poarta 61 se va regăsi întotdeauna în primul centru energetic, în prima figură geometrică din hartă – Centrul Capului, între Poarta 64 și Poarta 63. Activarea va fi reprezentată fie cu roșu (inconștient), fie cu negru (conștient), fie cu ambele culori (poarta este activată de cel puțin două poziții planetare – conștient și inconștient).

O poartă poate fi activată:

  1. într-un centru nedefinit (alb)
  2. într-un centru definit (colorat)
  3. ca parte dintr-un canal (centrul fiind, în acest caz, întotdeauna definit)

 

Mai departe -> Cele 64 de porți