Fiecare Poartă poate fi reprezentată ca o constelație care include mai multe detalii. Așa cum am văzut în secțiunea precedentă, fiecare Poartă / hexagramă este compusă din 6 linii (Yin și Yang).

Linii hexagrame Human Design

Unul dintre conceptele ce stau la baza sistemului Human Design este cel al continuității genetice. Fiecare detaliu din hartă are o corespondență, o continuitate, o interdependență cu celelalte. Astfel, fiecare Linie (detaliu) din ”constelația” unei Porți energetice va avea o continuitate prin faptul că va reprezenta aceeași caracteristică transpusă în contextul energiei date de Poarta respectivă.

De exemplu, derivate din denumirea Liniilor Porții cu numărul 10, Poarta Conduitei Sinelui, una dintre porțile care ne arată rolurile în viață, acestea se vor numi: 1 – Investigator, 2 – Pustnic, 3 – Martir, 4 – Oportunist, 5 – Eretic și 6 – Model de urmat. Investigatorul este cel care pune bazele, care construiește o bază solidă, Pustnicul este cel care proiectează fără să vrea anumite calități native pe care le are, Martirul este făcut să se lovească în permanență de lucruri, oameni, situații din care să descopere mai ales ceea ce nu funcționează, Oportunistul este acela care funcționează prin intermediul oportunităților aduse de anturaj, Ereticul este cel asupra căruia se proiectează așteptări din partea altora iar Modelul de urmat ajunge în această postură trecând prin 3 etape ale vieții, în care funcționează mai întâi ca un Martir, apoi se detașează trăgând concluzii din ceea ce a învățat, ajungând să poată da mai departe cunoașterea prin a fi un model pentru alții.

În harta de Human Design, liniile sunt reprezentate de la 1 la 6 (ca în structura unei hexagrame) imediat după numărul Porții din care face parte:

Linii harta bodygraph human design

Apoi, fiecare Linie este împărțită în 6 subdiviziuni (detalii) denumite Culori, fiecare Culoare în câte 6 Tonuri și fiecare Ton în câte 5 Baze.

 

 

Mai departe -> 1080 de posibilități într-o poartă energetică