Întreaga reprezentare grafică a hărții de Human Design arată ca un circuit integrat de canale energetice. Atunci când între doi centri energetici (figurile geometrice din interiorul hărții) sunt activate două porți de la fiecare capăt al unui canal, atunci canalul respectiv este activat, respectiv cei doi centri energetici sunt activați (definiți). Folosind aceeași hartă ca exemplu:

Canal activ în harta de human design

În imaginea de mai sus, dacă luăm în considerare doar activarea uneia dintre porți, de exemplu poarta 9 activată de planeta Jupiter, vom avea ca rezultat o poartă activată într-un centru nedefinit. Centrul va fi definit doar în momentul în care avem un canal activat (o conexiune între centrul respectiv și un centru alăturat), energia curgând liber prin intermediul canalului, între cei doi centri.

Canalele energetice reprezintă ceea ce în Human Design se numește Definiție. Sunt acele caracteristici native, constante, de încredere, pe care suntem făcuți să le manifestăm pe tot parcursul vieții. Este ceea ce aducem noi ca și energie în lume. Canalele și centrii activați (definiți) sunt emițători de energie, pe frecvență autentică sau nu, în funcție de comportamentele pe care le manifestăm. Ceea ce rămâne neactivat, nedefinit în hartă (porți, canale, centri) reprezintă receptorii de energie prin care putem primi condiționări, influențe din exterior dar și prin intermediul cărora putem învăța, dezvolta înțelepciune. Ceea ce este definit în harta noastră reprezintă studentul care trece prin viață și învață, iar ceea ce avem deschis / nedefinit în hartă reprezintă școala / școlile prin care studentul învață.

Emițători și receptori Human Design

Fiind rezultatul întâlnirii celor două energii reprezentate de cele 2 porți activate de la fiecare capăt al canalului, acesta este practic o a treia energie (la fel ca în relații – eu, tu și relația).

 

*** NOU! Găsești AICI lista completă a canalelor (denumire + o scurtă descriere).