Cum să participi la cursuri de Human Design într-un mediu profesionist?

Pentru că există din ce în ce mai multe persoane interesate de studiul sistemului Human Design și de integrarea unor concepte și informații în mod practic, o să expun aici structura practică a studiului acestui sistem, așa cum a fost ea creată și îmbunătățită de fondatorul sistemului și de profesioniștii cu experiență care au aplicat-o de-a lungul a 30 de ani de activitate.

Poți participa și la prezentări organizate de persoane care nu au pregătire profesională dacă simți să o faci. Însă experiența a dovedit că există multe concepte practice care pot fi înțelese și transmise într-un mod eronat. Cred că există o fundamentală diferență între experiența personală, care este una subiectivă și experiența acumulată pe parcursul pregătirii profesionale, unde prin mult exercițiu practic înveți cum să treci mai departe de percepția ta personală și să poți expune informații într-o modalitate cât mai obiectivă. Chiar dacă deseori povestesc despre experiențele mele personale, ca exemple, acestea sunt doar experiențe trecute prin filtrul designului meu, respectiv subiective. Așadar, acesta este sfatul meu: urmează cursurile sau prezentările organizate de cei care au pregătire profesională în domeniu. Dar este numai părerea mea. Alegerea este la tine 🙂

Lista oficială, la nivel internațional, a profesioniștilor de Human Design o găsești (pentru fiecare țară în parte) AICI

Sistemul Human Design este despre a aplica practic în viața ta conceptele prezentate ca informație pe parcursul unor prezentări sau cursuri. O simplă informație pe care nu ai aplicat-o în viața ta de zi cu zi este doar o delectare pentru minte, este doar o acumulare de informații. Cel mai important este exercițiul, experimentarea cu ceea ce te învață Human Design.

Așadar, poți începe cu o interpretare (citire) de bază a hărții tale, unde afli în mod practic pentru designul tău ce înseamnă toate elementele vizuale din harta ta și cum le poți pune în practică. Mai multe detalii găsești AICI.

Apoi poți trece prin experiența ”Trăiește-ți Designul” (Living Your Design), unde afli atât din punct de vedere teoretic, cât și practic (pe hărțile persoanelor alese de tine ca și exemplificare) ce înseamnă:

 • Centrii energetici și modul lor de funcționare
 • Tipuri de definiție
 • Autoritățile decizionale și modul lor de funcționare
 • Cele 4 tipuri energetice și strategiile aferente

Afli aceste lucruri prin prezentare vizuală, interactivă, cu exemplificări practice pe hărțile alese de tine (familie, prieteni, colegi, cunoștințe etc.) Mai multe detalii găsești AICI.

Următorul pas în studiul sistemului Human Design este prin intermediul celor două cursuri de bază: Rave ABC și Rave Cartography. În prezent, aceste cursuri nu sunt disponibile în România sau în limba română, însă le poți căuta pentru limba engleză, spaniolă, italiană, rusă, bulgară, germană, franceză etc. Sunt cursuri destinate studiului pentru uz personal.

De aici încolo există condiții preliminare pentru a participa la asemenea cursuri. Astfel:

Pentru a te înscrie la Rave ABC este nevoie să fi trecut printr-o interpretare detaliată a hărții tale și să fi participat la workshop-ul Living Your Design (Trăiește-ți Designul).

La Rave ABC afli despre:

 • Conștient și inconștient (personalitate și design)
 • Circuitele energetice ale canalelor
 • Structura unei hexagrame (ce înseamnă liniile – de la 1 la 6)

Urmează Rave Cartography, unde te poți înscrie după ce ai trecut prin etapele preliminare descrise mai sus. Aici afli despre:

 • Cei 9 centri energetici cu detalierea de această dată și a corespondențelor biologice
 • Strategiile non-autentice – aprofundare
 • Tipurile de definiții și autorități decizionale – aprofundare
 • * reluarea primelor trei puncte depinde de fiecare profesor în parte – fiecare dintre aceștia având, în mod natural, propriul mod de a preda informațiile din structura cursurilor
 • Canalele energetice
 • Cele 12 profile

 

Toate aceste etape reprezintă cursurile de bază. De aici poți merge mai departe în studiul la nivel profesional și este alegerea ta către ce vrei să mergi. Sunt foarte multe opțiuni. Cele mai uzuale sunt: cursul pentru pregătirea ghizilor de Human Design (cei care pot oferi ghidare prin workshop-ul Living Your Design) sau cursurile de pregătire pentru analiștii de Human Design, cursuri pe care le poți urma pe parcursul a cel puțin 3 ani și jumătate (sunt 4 niveluri – Professional Training Level 1, 2, 3 și 4). Chiar dacă dorești să urmezi toate aceste cursuri într-un timp mai scurt, experiența a arătat faptul că este nevoie de o anumită perioadă, pentru fiecare în parte, pentru ca informațiile primite să poată fi asimilate cu adevărat.

La sfârșitul pregătirii pentru titlul de Ghid ai abilitățile necesare pentru a organiza și da mai departe informațiile de bază pentru începători și poți oferi interpretări (citiri) de bază ale unei hărți individuale de Human Design.

Structura pregătirii pentru titlul de Analist de Human Design arată astfel:

Nivelul 1 – structurat pe 3 trimestre și are ca scop instruirea pentru interpretarea detaliată a unei hărți individuale de Human Design și se desfășoară pe parcursul unui an de zile;

Nivelul 2 – structurat pe două semestre și este destinat pentru analiza relațională și a ciclurilor de viață;

Nivelul 3 – destinat pentru studiul crucilor încarnării;

Nivelul 4 reprezintă pregătirea cu un mentor pentru examenul final și prezentarea examenului final ce îți oferă titlul de Analist de Human Design.

Alina Ioan

Alina Ioan

Ghid de Human Design certificat de International Human Design School / Consilier pentru dezvoltare personala / Trainer / Formator