Tranzit Poarta 12 – Stagnare – Poarta Prudenței

Poarta 12 Human Design

Calitatea reținerii și importanța meditației și inacțiunii în confruntarea tentației

(Perioada: miercuri 13 iunie 2018 ora 19:47 –> marți 19 iunie 2018 ora 17:05)

Poarta inacțiunii este vocea care spune „Încerc / Acționez” dar numai atunci când vine momentul potrivit pentru acțiune. Până atunci, va rămâne într-o stare de prudență din punct de vedere social. Este expresia individuală a mutației care este strâns legată de fluctuațiile emoționale, ale stărilor prin care trecem din punct de vedere personal. Dacă simțim (a simți vs. a gândi) că nu este momentul potrivit, cea mai potrivită soluție ar fi aceea de a rămâne într-o stare de meditație, de inacțiune până când apare acea stare potrivită care să ne indice momentul potrivit în care să exprimăm ceea ce avem de exprimat, pentru că acest lucru va avea un impact la nivel colectiv, un impact ce duce la mutație.

Tentația în acest context este dată de energia către care „se uită” poarta 12, aceea legată de mediul emoțional, al stărilor, al „chefului” de a face ceva sau nu. În funcție de stare, putem fi tentați să acționăm impulsiv, iar acțiunea impulsivă, sau spontană, nu este cea mai potrivită în contextul legat de stările emoționale care sunt făcute să aducă o claritate în timp. Așadar, poarta 12 ne îndreaptă atenția spre prudență.

Expresia individuală adusă de energia porții 12 se poate manifesta atât verbal cât și non-verbal. A sta în liniște alături de cineva nu înseamnă că nu exprimi ceva, nu înseamnă că nu transmiți o stare. Energia individuală, în acest context, poate transmite o deschidere anume sau o lipsă de deschidere în funcție de stare. Așteaptă așadar momentul potrivit pentru a acționa într-un sens sau altul. Întoarce-te către propria strategie și către propria autoritate decizională.

Fiind parte din energia care aduce cu sine și stări de melancolie, aici este vorba despre melancolia venită din faptul că nu mai există nimeni căruia să-i transmiți ceva. Asta poate însemna doar faptul că nu este poate momentul să o faci. Așteaptă momentul potrivit. Acest moment va fi indicat de starea ta emoțională care indică o anumită claritate, nu mentală, nu logică, nu legată de trecut sau viitor, ci starea de moment care aduce prin pulsații schimbări profunde care vin pur și simplu în momente pe care nu le putem controla. Iar schimbările vin chiar și din vibrația, din tonul vocii cu care exprimăm ceva (o stare, o disponibilitate de a încerca ceva în funcție de stare).

Corpul fizic, cu energia sa, înseamnă vehiculul care ne poartă prin această viață, cel care ne indică drumul potrivit, iar mintea este doar un instrument făcut pentru a servi în interacțiunea cu cei din jurul nostru, atunci când este momentul potrivit. Atât timp cât avem încredere în busola noastră interioară și nu în ceea ce ne indică mintea, indiferent cât de greu sau irațional ar părea, vom fi pe drumul corect (orice ar însemna acest lucru pentru fiecare în parte, ca destin personal).

Poarta 12 este și una dintre porțile solitudinii. Avem nevoie, fiecare dintre noi, de momente de solitudine, în care să ne retragem și să medităm asupra propriilor resurse interioare. Doar în acest fel ne putem îndepărta și detașa de condiționările exterioare constante și inevitabile din viața noastră.

imagine creată prin contribuția: https://pixabay.com/photo-53769/

În Human Design, tranzitul Soarelui prin cele 64 de porți energetice reprezintă 70% din influența pe care o are condiționarea planetară asupra noastră. Tranzitele reprezintă un potențial ce poate fi urmărit la cei din jur sau, în măsura în care este corect pentru fiecare dintre noi, prin intermediul Strategiei și Autorității personale, pot deveni parte din experiența noastră zilnică.

Alina Ioan

Alina Ioan

Ghid de Human Design certificat de International Human Design School / Consilier pentru dezvoltare personala / Trainer / Formator

Sharing is caring 🙂