Tranzit Poarta 20 – Contemplare – Poarta momentului prezent

Poarta 20 Human Design

Recunoaștere și conștiență în momentul prezent care transformă înțelegerea în acțiune potrivită

(Perioada: luni 21 mai 2018 ora 08:21 –> duminică 27 mai 2018 ora 04:49)

Poarta 20 ne îndreaptă atenția către manifestarea în momentul prezent. Iar alături de Poarta 34, a forței vitale, arată înspre manifestarea în prezent a acelor activități pe care le facem cu plăcere. Canalul Carismei (34-20) se referă la carisma rezultată din activitățile pe care le facem cu satisfacția energiei pe care o consumăm făcând ceva ce ne place. Este energia care ne face să simțim nevoia de a fi ocupați în permanență cu ceva. Dar, atât timp cât nu ne ocupăm timpul cu ceva spre care ne îndreaptă Strategia și propria Autoritate decizională, energia ne poate duce spre activități ce pot aduce frustrare, furie, amărăciune sau dezamăgire. Deci, să fim atenți în aceste zile la activitățile pentru care ne dedicăm timpul și energia. Nu este niciodată prea deplasat să ne permitem să fim selectivi cu activitățile în care ne implicăm.

Odată cu concentrarea pe momentul prezent, Poarta 20 este și despre capacitatea de a fi receptiv la ceea ce se întâmplă în jur, în așa fel încât să ne menținem propria integritate și siguranță. Este acea prezență pe care o are un animal în sălbăticie. Atent, în mod inconștient la tot ceea ce se petrece în jur. Este o claritate ce ține de momentul prezent, apărută instantaneu.

Este posibil, așadar, în aceste zile să exprimăm lucruri poate surprinzătoare și pentru noi înșine, dar atât timp cât o facem în momentul potrivit, cu acțiunile potrivite, totul va fi înspre binele nostru.

Melancolia este în continuare prezentă, de data aceasta fiind vorba despre disconfortul în legătură cu lumea înconjurătoare așa cum este ea. Poarta 34, fiind reprezentată aici prin poziția Pământului, ne aduce frustrarea de a nu avea capacitatea de a ne folosi puterea proprie în momentul prezent. Cu toate acestea, ca de fiecare dată, melancolia poate fi o oportunitate creativă. Deci, cu ce te ocupi în aceste zile, ce poți crea mai bun, ce este mai corect pentru tine să faci ACUM?

În I-Ching, hexagrama 20 ne spune: „Vremea nu este pentru intervenții, dar nici pentru așteptări pasive, pentru că hexagrama invită la observarea dezamăgitoare a evenimentelor, a situațiilor sau a persoanelor pentru a ne putea pregăti dacă va trebui să înfruntăm eventualele schimbări în starea actuală a lucrurilor. Da, să fim încrezători, să credem în posibilitățile proprii, dar și să evaluăm cu prudență deciziile pe care le luăm pentru a nu comite greșeli inutile. Discursul oracolului este unul despre „cunoaștere”, presupus fundamental pentru orice intervenție umană în desfășurarea evenimentelor.

imagine creată cu contribuția: https://pixabay.com/photo-2569573/

În Human Design, tranzitul Soarelui prin cele 64 de porți energetice reprezintă 70% din influența pe care o are condiționarea planetară asupra noastră. Tranzitele reprezintă un potențial ce poate fi urmărit la cei din jur sau, în măsura în care este corect pentru fiecare dintre noi, prin intermediul Strategiei și Autorității personale, pot deveni parte din experiența noastră zilnică.

Alina Ioan

Alina Ioan

Ghid de Human Design certificat de International Human Design School / Consilier pentru dezvoltare personala / Trainer / Formator

Sharing is caring 🙂