Tranzit Poarta 24 – Reîntoarcere – Poarta Raționalizării

Poarta 24 Human Design

Procesul natural și spontan al transformării și renașterii

(Perioada: sâmbătă 28 aprilie 2018 ora 02:00 –> joi 03 mai 2018 ora 21:03)

Fiind una dintre porțile conștienței mentale, cu potențial transformator, Poarta 24 face parte dintr-o energie care funcționează în pulsații. Este locul unde întrebări legate de mistere și necunoscut vin să zăbovească până își găsesc un răspuns sub o formă rațională, ce poate fi mai apoi transmis la momentul oportun. Răspunsurile sunt rezultatul unei presiuni mentale care face ca energia următoarelor zile să fie despre a ne întoarce din nou și din nou la anumite întrebări care nu ne dau pace.

Rolul porții 24 este tocmai acela de a aduce presiunea misterului și întrebărilor într-o formă rațională, unică, cu potențial transformator (mutație). Și pentru că funcționează în pulsații, acesta este un fenomen pe care nu-l putem stăpâni, pentru că nu știm când vom găsi următorul răspuns, când o să apară următoarea revelație. Iar procesul creativ, original, își manifestă potențialul chiar între două pulsații, în acele momente pline de melancolie. Melancolia cu care vine energia adusă de Poarta raționalizării este resimțită ca și cum „nu există o rezolvare și implicit o liniște interioară”. Dar în același timp, este o melancolie creativă. Și cel mai posibil, revelațiile vor apărea în acele momente.

Melancolia însă poate lua și forma unor anxietăți – teama că unele mistere nu își vor găsi un răspuns rațional și teama de ignoranță, ceea ce poate veni cu migrene, cu zăbovirea obsesivă pe un anumit subiect, fără a accepta că revelația vine poate în mod neașteptat.

Pentru că oricum energia presiunii mentale la care am făcut referire este prezentă de ceva timp, este posibil ca în această perioadă să găsim unele răspunsuri. Poate în momente de profundă liniște, poate cu ajutorul muzicii sau unor vibrații acustice.

Dar ceea ce este foarte important de reținut este că toată presiunea mentală existentă în energia globală și care ne poate afecta pe noi toți, nu este făcută pentru a fi interiorizată sau pe baza căreia să luăm decizii. Tot ceea ce se întâmplă este să aducem inspirație celor din jur, să-i împuternicim cu rațiuni și răspunsuri originale, creative, cu potențial de transformare și renaștere, prin ceea ce în mod mai poetic se numește cugetare.

Când te confrunți cu această energie individuală, te confrunți cu dilema legată de a ști. Să știi ceea ce poți ști, să știi ceea ce poți ști dar nu este important pentru tine și să știi ceea ce este de neștiut. Dacă nu poți distinge între acestea trei, nu îți vei găsi liniștea mentală. Asta este ceea ce caută energia individuală: liniștea.”  – Ra Uru Hu. Și cu această ocazie, ne întoarcem tot la propria Strategie și Autoritate, la ceea ce ne indică propriul design.

În Human Design, tranzitul Soarelui prin cele 64 de porți energetice reprezintă 70% din influența pe care o are condiționarea planetară asupra noastră. Tranzitele reprezintă un potențial ce poate fi urmărit la cei din jur sau, în măsura în care este corect pentru fiecare dintre noi, prin intermediul Strategiei și Autorității personale, pot deveni parte din experiența noastră zilnică.

Alina Ioan

Alina Ioan

Ghid de Human Design certificat de International Human Design School / Consilier pentru dezvoltare personala / Trainer / Formator

Sharing is caring 🙂