Tranzit Poarta 29 – Abis – Poarta Perseverenței

Adâncul adâncurilor. Perseverența în ciuda dificultăților își are propriile, inevitabile recompense.

(Perioada: vineri 17 august 2018 ora 13:59 –> joi 23 august 2018 ora 10:14)

După o perioadă în care am avut de-a face cu îndoiala tiparelor pe care funcționăm, acum ne îndreptăm atenția spre experiența propriu-zisă. Este vorba despre viața ca experiență a ființei umane. Cum intrăm în experiențele potrivite pentru noi? Care sunt acele experiențe de viață care sunt făcute pentru noi, pentru experiența noastră autentică în viață? Energia vitală care reprezintă puterea de a ne implica 100% într-o experiență, până la capăt, stă în ceea ce înseamnă Poarta 29, Poarta Perseverenței. Atunci când intrăm într-o experiență potrivită pentru noi în viață, Poarta 29, Poarta care spune „DA”, este cea care indică energia disponibilă pentru acea experiență. Intrăm astfel într-o nouă experiență de viață, fără a ști unde ne poartă drumul vieții, fără așteptări, fără a urmări un obiectiv, ci pur și simplu pentru a ne îmbogăți viața cu o nouă experiență din care să tragem niște concluzii privind în trecut.

Atunci când experiența este corectă pentru fiecare dintre noi, este ca și cum ne-am arunca în necunoscut, din poziția de pasager prin viață, care a venit în această existență pentru a experimenta viața ca ființă umană, în formă fizică (într-un corp fizic – vehiculul). Experimentăm adâncimea experienței umane cu tot ceea ce aduce aceasta. Și în ciuda dificultăților apărute în drumul nostru, dacă experiența este cea corectă, vom avea energia de a persevera, recompensele fiind inevitabile la un moment dat. Nu deținem controlul, ci doar găsim (sau nu) puterea de a persevera pe drumul ales prin disponibilitatea energiei acolo unde este cazul, lăsându-ne în voia destinului, cu ajutorul formei fizice cu care am venit să experimentăm această existență.

Este un ciclu al evoluției și al descoperirilor, este un proces de maturizare a întregului potențial conținut în interiorul nostru, dar este și un proces pe care nu îl parcurgem decât cu cei din jurul nostru, este o experiență făcută să fie împărtășită cu ceilalți. Aflăm astfel cine suntem noi înșine, în relație cu ceilalți și cu lumea înconjurătoare.

Poarta 29 este cea care spune „da” sau „nu” vieții în sine. Se uită către direcția corectă în viață, către iubirea pentru experiența vieții în formă fizică. Spune „da” sau „nu” atât vieții cât și dificultăților inevitabile apărute pe parcurs. Dacă există energie, dificultățile vor fi depășite cu perseverență.

La polul opus, răspunsul de „da” sau „nu” își găsește împământarea în dorință. Este dorința unei noi experiențe de viață, reprezentată de Poarta 30 – Focul stăruitor – Poarta recunoașterii sentimentelor. Poarta 30 spune: „Libertatea recunoscută ca iluzie și limitarea acceptată ca destin.” Poarta 41, în care se găsește în această perioadă Nodul Sud, vine cu presiunea dorinței de a avea noi experiențe de viață, însă experiențele sunt făcute să fie trăite una după alta, limitându-ne la doar o experiență pe care să o ducem la bun sfârșit. Odată ce am împlinit întregul ciclu al acelei experiențe, putem trece la următoarea. Altfel, vom fi nevoiți, la un moment dat, să reluăm experiența pentru care ciclul nu a fost încheiat.

Libertatea recunoscută ca iluzie”: Poarta 30 este și poarta destinului, care ne aduce aminte că viața nu este ceea ce ne așteptăm noi să fie, ci doar ceea ce permitem să fie. Experiențele pornesc sub forma unui impuls al dorinței, ajung la conștiența emoțională care va trece prin suișurile și coborâșurile inevitabile unei experiențe de viață, iar cu ajutorul perseverenței aduse de Poarta 29, ciclul va ajunge la împlinirea naturală, recompensa fiind pe măsură. Acest lucru se întâmplă însă doar în condițiile în care orice experiență în care intrăm este una naturală, una care împlinește condițiile naturale ale propriei Strategii și Autorități native. În condițiile aduse de componenta emoțională, tot ceea ce avem la dispoziție este claritatea cu care putem lua decizii. Nu avem control asupra rezultatului adus de o experiență anume, dar avem control asupra clarității pe care o putem recunoaște la momentul potrivit.

Acceptându-ne propriile limitări (avem în aceeași perioadă și prezența energiei Porții 60 – Poarta acceptării unei limitări), putem realiza că libertatea este o iluzie și că facem parte cu toții dintr-un tipar în care avem propriul loc. Doar atunci, limitarea poate fi văzută ca o parte naturală din viață.

Poarta 41 spune: „Limitarea resurselor ce maximizează dezvoltarea potențialului”. Este nevoie să alegem, cu ajutorul adevărului interior revelat de propria Autoritate, care este următoarea experiență de viață în care să ne putem implica 100%, până la capăt, parcurgând întregul ciclu al maturizării aduse de experiența respectivă, orice ar însemna aceasta (o nouă relație, un nou loc de muncă, o nouă locuință etc.) Totul pleacă de la o dorință, dorința de a interacționa cu ceilalți prin intermediul planului emoțional, spiritual, dorința de a experimenta ceva nou alături de ceilalți. Însă totul este sortit limitării aduse de propria soartă. Recunoaștem în această perioadă acele senzații pe care le căutam (prezența Canalului 41 – 30 Canalul Recunoașterii – Designul energiei concentrate pe emoții), acele experiențe care sunt menite să fie duse la îndeplinire, care ne pot face la momentul potrivit să exprimăm „știu cum este, am făcut asta, am trecut pe-acolo”.

„Ingredientele” care ne stau la dispoziție pentru alegerea experienței potrivite vin sub forma profunzimii (Poarta 48), retragerii (Poarta 33), expresiei creative de sine (Poarta 1), comportamentului de tip „eretic” (Poarta 10 în linia 5), sub forma unei doze sănătoase de egoism (Poarta 27 în linia 1) și de îndoială (Poarta 63).

Hexagrama 29 în I-Ching: „Dacă nu cedăm din cinstea și dreptatea noastră și procedăm chibzuit, putem conduce vaporul nostru spre ape mai liniștite. Înțeleptul vede limpede pericolul, dar și faptul că nu poate rămâne pe loc. Cu precauție corespunzătoare, el poate folosi și o unealtă periculoasă pentru a-și îndrepta vaporul de vârtej. O inimă vitează și cinstită va ajuta!

imagine creată prin contribuția:  https://pixabay.com/photo-2150164/

În Human Design, tranzitul Soarelui prin cele 64 de porți energetice reprezintă 70% din influența pe care o are condiționarea planetară asupra noastră. Tranzitele reprezintă un potențial ce poate fi urmărit la cei din jur sau, în măsura în care este corect pentru fiecare dintre noi, prin intermediul Strategiei și Autorității personale, pot deveni parte din experiența noastră zilnică.

Alina Ioan

Alina Ioan

Ghid de Human Design certificat de International Human Design School / Consilier pentru dezvoltare personala / Trainer / Formator

Sharing is caring 🙂