Tranzit Poarta 39 – Piedică – Poarta Provocării

Valoarea unui obstacol în a provoca analiza, evaluarea și re-evaluarea

(Perioada: duminică 01 iulie 2018 ora 12:13 –> sâmbătă 07 iulie 2018 ora 09:49)

Dacă zilele trecute au fost sub semnul stagnării, a inacțiunii în beneficiul evaluării, acum este vorba despre valoarea provocării prin a pune un obstacol în fața acțiunii în care ne implicăm de multe ori fără a evalua situația înainte. Provocarea se referă la a ne opri și a ne evalua starea de spirit în care suntem în acel moment pentru a atrage conștiența stării potrivite cu care acționăm mai departe.

De fapt, provocarea vine ori din partea altora, ori putem fi în poziția de a-i provoca pe alții din punct de vedere stare emoțională. De cele mai multe ori, prin lipsă de cooperare, prin a pune o barieră, prin a ne pune „de-a curmezișul”. De multe ori, poate fi mai bine să nu facem nimic, decât să o facem în mod greșit. Și atunci apare acea forță care se pune în calea noastră și care ne forțează să ne evaluăm starea din care facem unele lucruri. Ai starea potrivită sau nu?

Energia pe care o aduce poarta 39 este cea de împuternicire a stării celor din jur prin propria stare de spirit. Dacă avem starea potrivită și suntem în preajma oamenilor potriviți, putem aduce schimbări importante în noi și în ceilalți, prin propriul exemplu. Dacă ceea ce aducem celorlalți este doar o stare de iritare permanentă, poate acei oameni nu sunt chiar cei mai potriviți pe moment sau poate chiar nu sunt pregătiți pentru ce putem aduce ca stare.

Este o perioadă foarte nesigură, instabilă. Energia presiunii fizice, a stresului, a adrenalinei este foarte prezentă. Sunt activate majoritatea porților referitoare la presiune.

Presiunea adusă de porțile 39 și 38 (poarta în care se află Pământul, la polul opus Soarelui), aduce provocarea stării potrivite pentru a fi pregătiți să luptăm pentru ceea ce este corect pentru noi în viață (urmându-ne propria Strategie și Autoritate), chiar și în condiții potrivnice.

Există cu această ocazie și presiunea de a găsi iubirea potrivită, acea dragoste de care avem sau credem că avem nevoie. Iar cum „dragostea trece prin stomac”, există și posibilitatea unor dereglări de apetit. Ne căutăm plăceri de bază în urma acestei presiuni. Plăcere prin mâncare, sex sau chiar și prin metode distructive (consum de droguri, alcool etc.)

Însă ceea ce ne poate învăța energia acestor zile este că poate nu este bine să ne aruncăm „cu capul înainte” în fața oricăror oferte sau stimulente ce ne apar în cale. Pentru că energia acestor zile „caută” conștiența stărilor emoționale și a stării de bine în corp, este bine să ne găsim claritatea mai întâi. Ce simți că este bine pentru tine? Îți este clar sau mai ai nevoie de timp pentru a-ți clarifica simțirea?

Pe de altă parte, din punct de vedere mental, este prezentă și o anumită doză de incertitudine venită din îndoieli, așa că este bine, așa cum ne spune și titlul de față, să ne oprim și să evaluăm situația din punct de vedere simțire.

imagine creată prin contribuția:  https://pixabay.com/photo-984698/

În Human Design, tranzitul Soarelui prin cele 64 de porți energetice reprezintă 70% din influența pe care o are condiționarea planetară asupra noastră. Tranzitele reprezintă un potențial ce poate fi urmărit la cei din jur sau, în măsura în care este corect pentru fiecare dintre noi, prin intermediul Strategiei și Autorității personale, pot deveni parte din experiența noastră zilnică.

Alina Ioan

Alina Ioan

Ghid de Human Design certificat de International Human Design School / Consilier pentru dezvoltare personala / Trainer / Formator

Sharing is caring 🙂