Tranzit Poarta 4 – Nebunia tinereții – Poarta formulării mentale

Poarta 4 Human Design

Energia de a încânta și a izbândi în ciuda ignoranței. Libertatea venită din răsplată.

(Perioada: sâmbătă 11 august 2018 ora 17:27 –> vineri 17 august 2018 ora 13:58)

Poarta 4 aduce răspunsuri la îndoielile care planează de ceva timp în energia colectivă (de fapt, prezența lui Neptun în Poarta 63, Poarta Îndoielii, durează încă din februarie 2017, perioadă în care, la fel ca și acum, se desfășurau proteste împotriva guvernării). În perioada pe care o traversăm acum, îndoiala este guvernată de proiecții dinspre exterior, cu așteptări în ceea ce privește oportunitatea și eficiența unor soluții. Poarta 63, în linia 5 spune: „Înțelegerea faptului că îndoiala este necesară și de valoare”, asta pentru că întrebările vor avea la un moment dat și un răspuns. 63 spune „Ok, DAR…”. Iar Poarta 4 vine întotdeauna cu un răspuns. Nu este un răspuns neapărat corect, acest lucru stabilindu-se în timp. Este vorba despre a găsi ceva ce nu mai funcționează în mod eficient, aducându-se noi soluții care vor fi proiectate și testate în timp, pentru un viitor mai bun. Avem și prezența lui Venus, planeta valorilor și relațiilor, în Poarta 18, Poarta Corecției, care vine cu conștiența acelor lucruri / tipare care nu mai funcționează, având capacitatea de a indica aceste „disfuncționalități”. Iar din 16 august, această conștiență cu posibilitate de a atrage atenția asupra tiparelor care nu mai funcționează, se va transforma în conștiența unor potențiale soluții (Poarta 48), aduse de energia profunzimii acestei porți.

Perioada la care ne raportăm pentru acest tranzit, vine după una care a stat sub semnul optimismului, adus de Poarta 13 în linia 6 (Optimism – Abilitatea de a accepta orice interacțiune limitată ca un pas necesar înspre o mai mare uniune). Această energie a fost de fapt „împământarea” strălucirii Soarelui care spunea prin Poarta 7 în linia 6 despre abilitatea de a împărtăși și împărți în mod just puterea.

Cum puterea și optimismul nu au putut fi împărtășite în mod pașnic, odată cu apariția unor răspunsuri la îndoieli, energia suspiciunii, a lui „Toma Necredinciosul” (Poarta 4) este acum împământată prin Poarta Respingerii, a Principiilor Tribale – Poarta Revoluției (49). Poarta 49 este cea care „judecă” oportunitatea prezenței sau nu în comunitate a membrilor săi în funcție de capacitatea acestora de a veni în întâmpinarea nevoilor comunității. Va spune „Poți să funcționezi conform principiilor comunității și să aduci valoare în ceea ce privește nevoile de bază ale acesteia, atunci poți face parte din comunitate. Dacă nu, vei fi înlăturat, chiar și cu prețul unei revoluții.” Aceasta este împământarea energiei Porții 4 care vine cu capacitatea de a judeca și de a se concentra pe un anumit tipar și a vedea dacă acesta mai este valid sau nu. Scopul este de a asigura viitorul la nivel colectiv prin a împărtăși (la momentul oportun) răspunsul mental descoperit. Va veni cu o nouă formulă care își va dovedi (sau nu) eficiența în timp.

Perioada despre care discutăm este una încărcată de proiecții (există cel puțin 4 planete care ocupă linii de 5 în diferite porți, iar linia 5 este una care primește proiecții din exterior, este indicată ca fiind aceea care poate avea soluția așteptată). În primul rând, este vorba despre mediul pe care-l percepem în jur, dat de mișcarea dinspre presiunea unor stări emoționale și potențiale așteptări în legătură cu noi experiențe, înspre influența unor lideri asupra cărora se proiectează faptul că „le pasă doar de ei” / auto-îndreptățirea (prezența nodurilor lunare în porțile 41 și 31).

Canalul energetic ce guvernează perioada la care ne referim este Canalul Logicii – Designul confortului mental combinat cu îndoiala (63 – 4). Se referă la structura logică a gândirii, bazată pe proiecții ale unor tipare ce sunt menite să ne asigure integritatea la nivel colectiv în viitor. Are capacitatea de a veni cu noi soluții care se vor dovedi fiabile în timp. Dacă nu apare măcar din când în când energia îndoielii, care poate aduce soluții noi și mai bune, nu vom putea evolua înspre mai bine. Atunci când tiparele funcționează „cum trebuie”, avem de-a face cu confortul; în caz contrar apare îndoiala. Însă ceea ce este important pentru această energie este că are nevoie de recunoaștere și invitație pentru a fi manifestată cu succes.

De asemenea, Mercur, în mișcarea sa retrogradă, va ocupa în această perioadă un loc în liniile 2 și 1 ale Porții 7, ambele poziții fiind în detriment, adică una dintre extremele posibile ale energiei aduse de linia respectivă. Linia 2 spune: „Elitism și negare a democrației de către democrați. Capacitatea Sinelui, odată ales, de a se simți superior acelora care l-au ales.” Linia 1 spune: „Capacitatea de a insista că propria-i autoritate este cea mai bună”.

În același timp, tot în legătură cu capacitățile unor lideri, există și poziția lui Marte în Poarta 60, Poarta Restrângerii. Aceasta vine cu presiunea adusă de necesitatea unei mutații, unei transformări radicale și cu melancolia venită din faptul că parcă „nu ai încotro să te îndrepți” și cu potențial de depresie („de ce sunt blocat într-o limitare?”).

Jupiter stă în energia Porții 1, a Expresiei de Sine, unde, conform liniilor ocupate, aceasta este condiționată de idealuri, valori, dorințe și pasiuni, dar și de o mare dorință de exprimare de sine, a cărei creativități poate fi distorsionată de către forțe materiale, ducând eventual la exces de zel în ceea ce privește ambiția personală. În același timp, Saturn ocupă loc în Poarta 10, a Comportamentului Sinelui, care conform liniilor ocupate, ne indică atât Modele de Urmat, cât și modelul Ereticului, care vine și distruge tipare, vine cu noi soluții, fapt pentru care va fi de multe ori „ars pe rug”. Asta în condițiile în care Uranus ocupă în Poarta Îngrijirii (27) linia referitoare la Egoism.

Hexagrama 4 în I-Ching: „Imaginea ce se repropune cu insistență pe întreaga durată a discursului hexagramei este, de fapt, cea a „tinereții”, înțelese ca incapacitate de a se orienta, ignorare a faptelor, disponibilitate la greșeli mai curând decât la opțiuni înțelepte. Totuși, se găsește și o condiție de receptivitate interioară, adică, capacitatea de a primi sugestii și de a ne îndrepta, cu trudă și cu oarecare revoltă, spre munca necesară de revizuire și de aprofundare.”

Așadar, în astfel de momente tensionate, să ne urmărim propriul design și să lăsăm propria autoritate să ne indice ceea ce este mai bine pentru noi să facem sau nu.

imagine creată prin contribuția: https://pixabay.com/photo-2354583/

În Human Design, tranzitul Soarelui prin cele 64 de porți energetice reprezintă 70% din influența pe care o are condiționarea planetară asupra noastră. Tranzitele reprezintă un potențial ce poate fi urmărit la cei din jur sau, în măsura în care este corect pentru fiecare dintre noi, prin intermediul Strategiei și Autorității personale, pot deveni parte din experiența noastră zilnică.

Alina Ioan

Alina Ioan

Ghid de Human Design certificat de International Human Design School / Consilier pentru dezvoltare personala / Trainer / Formator

Sharing is caring 🙂