Tranzit Poarta 53 – Evoluție – Poarta Începuturilor

Poarta 53 Human Design

Evoluția ca dezvoltare structurată care este atât constantă, cât și durabilă

(Perioada: sâmbătă 07 iulie 2018 ora 09:50 –> vineri 13 iulie 2018 ora 07:21)

Viața noastră ca ființe umane este alcătuită din experiențele prin care trecem în timp. Iar experiențele sunt ciclice; au un început, un cuprins și un sfârșit. Când se încheie o etapă, un ciclu al experienței trecute, începe un altul.

Poarta 53 aduce energia unui început. Este o poartă de presiune. Aduce presiunea de a începe un nou ciclu. Nu are conștiența a ceea ce urmează să fie și nici o motivație pentru care să înceapă ceva, dar ne face să simțim că este nevoie de un nou început. Este începutul unui nou proces de maturizare. Ne maturizăm odată cu noi experiențe prin care trecem de-a lungul timpului.

Este o energie care este aplicată în orice domeniu, de la relații, la idei, proiecte, cicluri de viață la nivel individual sau colectiv. Este de asemenea ceva ce este făcut să fie împărtășit cu ceilalți (Poarta 53 aduce doar presiunea de a începe, dar nu are și capacitatea de a duce ceva la bun sfârșit sau chiar de a continua ceea ce a început). Este posibil, astfel, la nivel inconștient, să caute energia pentru a încheia un ciclu, crezând că ar trebui să o găsească în sine sau că ar trebui să facă ceva în acest sens. Însă, atât timp cât funcționăm pe propria noastră frecvență, în mod autentic, vom atrage în mod natural ceea ce „lipsește din peisaj”.

Dacă ne implicăm în cicluri ale căror începuturi nu ne erau destinate, în cazul în care nu ne urmăm propria Strategie și Autoritate, putem ajunge în momente de blocaj, de rezistență, de lipsă de energie, procesul de maturizare fiind oprit pentru că nu era cel natural, ducându-ne spre senzații de dezamăgire sau chiar depresie.

Însă în cazul în care implicarea noastră se îndreaptă spre proiecte sau cicluri de viață menite pentru noi, împreună cu cei din jur vom putea să ducem la bun sfârșit ceea ce am început. Putem împărtăși astfel din experiențele proprii cu ceilalți, ne putem dezvolta și evolua împreună în mod natural, autentic.

Așadar, înainte de a începe ceva nou, vezi dacă ai cu adevărat energie pentru asta. Folosește-ți propria autoritate și află din energia ta dacă este momentul să începi ceva sau nu, dacă acel început simți că te duce înspre evoluție sau nu.

În I-Ching, hexagrama 53: „Cién (evoluție, în mod gradat, puțin câte puțin, curgere): Vremurile nu se pot grăbi; nu trebuie să accelerăm niciodată cursul evenimentelor; inevitabil am sări peste un pasaj, fundamental pentru înțelegerea întregului. Cién ne învață adeziunea la evoluția naturală a faptelor, renunțarea la acea grabă absurdă de a trăi, care, mai apoi, nu este decât graba de a muri.

imagine creată prin contribuția:  https://pixabay.com/photo-863355/

În Human Design, tranzitul Soarelui prin cele 64 de porți energetice reprezintă 70% din influența pe care o are condiționarea planetară asupra noastră. Tranzitele reprezintă un potențial ce poate fi urmărit la cei din jur sau, în măsura în care este corect pentru fiecare dintre noi, prin intermediul Strategiei și Autorității personale, pot deveni parte din experiența noastră zilnică.

Alina Ioan

Alina Ioan

Ghid de Human Design certificat de International Human Design School / Consilier pentru dezvoltare personala / Trainer / Formator

Sharing is caring 🙂